Da har Roy og Ragnar tilbragt noen fine dager ved Jutultjørn i år også til Arilds store fortvilelse – han kunne ikke bli med. Vi dro fra Drammen onsdag morgen den 2908.

Denne gange gikk vi også inn til Mjolgebotn. Herfra gikk vi skrått opp langs Mjolga, dreide venstre og tok mye høyde slik at vi krysset elva ovenfor Skridutjørne. Vi skrådde videre opp og rundt toppen merket med 1599 og dreide ned til Jutultjørne. Sommerværet var definnitivt over. Vi hadde flere snøbyger på turen innover. Fredag morgen, da vi sto opp, var det noen cm med snø på bakken.

Fisket ble ikke av det beste, men det får vindforholdene ta det meste av skylden for. Det blåste nordvest vind(kald) hele tiden. Vi fikk bare to fisker hver, men disse var flotte. Begge fikk hver sin på 1,5 kg og en som var “litt” mindre. Ørret på 1,5 kg er det største jeg har fått. Den forrige rekorden var også fra dette vannet. Disse tok vi på torsdagen. Vi fisket oss rundt Steinevatn også, men uten å få noe. I den nordvestre enden av vannet satte vi fra oss fiskestengene for å se oss litt om. Det var en stor varde som vi gikk opp og ut til. Her var det en fantastisk utsikt. Vi så rett ned i Fødalen og ned i Breiskaret. Det var også flott utsyn innover i Djupskard.

Vi måtte reise tilbake lørdag så vi gikk om Iungsdalshytte for da serverer Geirmund og co rømmegrøt. Den var som vanlig god. Nok en gang en knall tur til Jutultjørne. Hadde vi vært det noen dager før hadde vi muligens fått et flott skue, for da var det flere hundre reinsdyr i området rundt Helvete, men men.